FOGYASZTHATÓ ÉTELEK
- kecske- és juhtejből készített tejtermékek kis mennyiségben (magas kalciumtartalom)
 - az összes zöldség (kezdetben a legjobb enyhén párolva, mivel forrón könnyen lebomlik és megterheli a hasnyálmirigyet)
 - gabonafélék és tojásmentes tésztafélék
 - burgonya (héjában sült pityóka)
 - szelídgesztenye
 - hús: szárnyasok és hal (hetente 1x)
 - gyümölcsök – csak délelőtt és egyszerre csak egyfélét (kivéve a déli gyümölcsöket, azokat ne fogyasszuk egyáltalán)
 
TILTOTT ÉTELEK
- tehéntej és tejtermékek (joghurt, sajt, túró, vaj, tejszín, fagylalt stb.)
 - tojást tartalmazó ételek (kekszek, sütemények, palacsinta, majonéz, tészták stb.)
 - disznóhús és disznóhúst tartalmazó hústermékek (felvágottak, sonka, kolbász)
 - emlősállatok húsa
 - trópusi gyümölcsök és gyümölcslevek (kezdetben több hónapig, egy idő után kizárólag reggel megengedettek)
 - olajos magvak, diófélék (kivétel mogyoró és a kesudió)
 - cukor és cukortartalmú ételek (kivétel: juharszirup, méz, szacharin)